تغذیه در ماه رمضان
همه ما ، ماه رمضان را به امید بیشترین بهره معنوی و روحی آغاز می کنیم ، غافل از این که رعایت اصول صحیح تغذیه می تواند سلامت جسمی را نیز برایمان به ارمغان بیاورد ، بنابراین آگاهی از اصول تغذیه صحیح برای حفظ سلامتی ضروری است.
به اعتقاد کارشناسان تغذیه ، روزه داران بعد از ماه رمضان به سه گروه تقسیم می شوند گروهی که بدون توجه به اثرات درمانی این ماه به علت پرخوری و بدخوری دچار اضافه وزن می شوند. افرادی که وزنشان نسبت به قبل ماه مبارک تغییر نمی کند و در واقع معادل همان غذایی که قبلا در چند وعده مصرف می کردند در وعده افطار ، شام و سحری میل کرده اند و در واقع فرصت طلایی برای سم زدایی دستگاه گوارش خود را از دست داده اند و دسته آخر کسانی هستند که با حذف یک وعده غذایی مقدار 500 تا 600 کالری از انرژی روزانه خود را کاهش داده اند و با این اتفاق فرصت پاکسازی و بازسازی سلولهای کهنه و جوان سازی سلول ها و ارگان های بدن را ایجاد کرده اند. از پرخوری و بدخوری پرهیز و سعی کنید تنوع و تناسب را در وعده غذایی خود رعایت کنید.
طبق اعلام وزارت بهداشت ، استفاده از 4 گروه اصلی غذایی نان ، غلات ، میوه ها و سبزی ها ، گوشت و حبوبات و تخم مرغ ، شیر و لبنیات در برنامه غذایی تاکید و توصیه شده است.
افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل افطار ، شام و سحر است البته مصرف غذا در دفعات کمتر مثلا 2 بار در روز نیز اشکالی ندارد و بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.
هنگام افطار ، مصرف شیرگرم و فرنی و یا شیربرنج مناسب است و استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ ، آش ، حلیم بدون روغن و مایعات هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود ضمن این که باید از مصرف نوشیدنی های سرد خودداری کرد . استفاده از سبزی ها و میوه ها هنگام افطار زمانی بین افطار تا سحر به دلیل این که منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. روزه داران باید برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب بتدریج انواع میوه ، چای کمرنگ و سایر مایعات بویژه آب برای جبران کم آبی بدن بنوشند و افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کرده و پس از آن می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود. مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قندخون بسیار مفید است.
همچنین به افراد روزه دار توصیه شده است به جای مصرف انواع شیرینی مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و املاح) هستند از موادغذایی طبیعی شیرین مثل خرما ، کشمش و انواع میوه استفاده کنند.
روزنامه جام جم
را به همه شما تبریک عرض مینماییم .
زندگینامه امام علی بن موسی الرضا علیه السلام
مقدمه :
امام علی بن موسیالرضا علیهالسلام هشتمین امام شیعیان از سلاله پاک رسول خدا و هشتمین جانشین پیامبر مکرم اسلام میباشند.
ایشان در سن 35 سالگی عهدهدار مسئولیت امامت ورهبری شیعیان گردیدند و حیات ایشان مقارن بود با خلافت خلفای عباسی که سختیها و رنج بسیاری رابر امام رواداشتند و سر انجام مامون عباسی ایشان رادرسن 55 سالگی به شهادت رساند.دراین نوشته به طور خلاصه, بعضی ازابعاد زندگانی آن حضرت را بررسی می نماییم.
بقیه در ادامه مطلب ...
علل تجاوز عراق و شروع جنگ تحمیلی<\/h1>
فرمانده معظم کلّ قوا – حضرت آیت الله خامنه ای
مقدمه
ادوار مختلف جنگ تحمیلی
دوره اول
آغاز حملات عراق
دفع تجاوز عراق
دوره دوم
تعقیب و تنبیه متجاوز
رویارویی دوباره عراق
تهاجم دوباره سراسری عراق
دفع دوباره تهاجم عراق
نتیجه گیری
اصل مطلب در ادامه مطلب
تصاویری از محفل انس با قرآن کریم 3/7/1387
مکان: ورامین خ الزهرا-مسجدالزهرا(س)-
مجری برنامه : شورای آموزش قرآن کریم مسجدالزهرا(س)...
بسمه تعالیاین وصیتنامه را پس از مرگ من احمد خمینی برای مردم بخواند. و در صورت عذر ، رئیس محترم جمهور یا رئیس محترم شورای اسلامی یا رئیس محترم دیوان عالی کشور، این زحمت را بپذیرند. و در صورت عذر، یکی از فقهای محترم نگهبان این زحمت را قبول نماید.
روح الله الموسوی الخمینی
بسمه تعالی
در زیر این وصیتنامه 29 صفحهای و مقدمه، چند مطلب را تذکر میدهم:
(1) اکنون که من حاضرم ، بعض نسبتهای بیواقعیت به من داده میشود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض میکنم آنچه به من نسبت داده شده یا میشود مورد تصدیق نیست، مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان؛ یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.
(2) اشخاصی در حال حیات من ادعا نمودهاند که اعلامیههای اینجانب را مینوشتهاند. این مطلب را شدیداً تکذیب میکنم. تاکنون هیچ اعلامیهای را غیرشخص خودم تهیه کسی نکرده است.
(3) از قرار مذکور، بعضیها ادعا کردهاند که رفتن من به پاریس به وسیلة آنان بوده، این دروغ است. من پس از برگرداندنم از کویت، با مشورت احمد پاریس را انتخاب نمودم، زیرا در کشورهای اسلامی احتمال راه ندادن بود؛ آنان تحت نفوذ شاه بودند ولی پاریس این احتمال نبود.
(4) من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطة سالوسی و اسلام نمایی بعضی افراد ذکری از آنان کرده و تمجیدی نمودهام، که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شدهام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار می نمایاندند، و نباید از آن مسائل سوء استفاده شود. و میزان در هر کس حال فعلی او است.
روح الله الموسوی الخمینی
پایان